Thu. Nov 21st, 2019

ePortals.info

Vaša dnevna doza informacija

DODIK SE I DANAS OGLASIO: Ponovo je okrivio bošnjačke političare, ovaj put za…

1 min read

“To je permanentno nastojanje bošnjačke političke elite da problem baš na taj način riješi, otklanjajući svu odgovornost za smještaj, vidljivo je da je kriza na vrhuncu, da dolazi zima, ljudi nisu smješteni on ima humanitarnu dimenziju, a isto tako moram da kažem da sa nivoa BiH koja ima nadležnosti apsolutno se ništa nije učinilo”, izjavio je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Šta je učinilo ministarstvo bezbjednosti po pitanju migrantske krize trebalo bi da se čuje 12. novembra. Tada bi materijali ministarstva trebalo da se nađu pred Savjetom ministara. Da nikakve koristi po pitanju migrantske krize sa nivoa BiH nije bilo dobro znaju i u Savezu srpskih udruženja Federacije BiH. Iz Saveza kažu da to što se srpska povratnička naselja pominju kao nova lokacija za migrante je kršenje Aneksa sedam Dejtonskog sporazuma, odnosno narušavanje života povratnika.

“Smatramo da bi takav način i pristup izmještanja migramtskog centra na prostore gdje srpska populacija živi moglo bi proizvjesti bezbjednosne probleme s jedne strane sa druge ponovo bi moglo da se pokrene isejavanje Srba koji su se već vratili na svoje područje”, smatra Brane Pećanac, predsjednik Saveza srpskih udruženja FBiH.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.