Thu. Nov 21st, 2019

ePortals.info

Vaša dnevna doza informacija

I NIJE TOLIKO LOŠE PROŠAO: Kovač od Bayerna dobio nevjerojatan iznos

2 min read

Bivši hrvatski izbornik i nekadašnji kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač protekle je nedjelje smijenjen s mjesta trenera Bayerna.

Kovaču su presudili ne baš impresivni ovosezonski rezultati u Bundesligi, neuvjerljive igre i loša atmosfera u svlačionici, odnosno neslaganje s nekima od najvećih zvijezdi bavarskog giganta.

Sve to, zaključno s teškim stradanjem u gostima kod Eintracht Frankfurta s 5:1, kumovalo je smjeni Nike i brata Roberta koji su sada slobodni u potrazi za novim angažmanom.

Kod izbora novog kluba o novcu neće morati razmišljati

Dok čeka na iduću postaju u svojoj trenerskoj karijeri, Niko Kovač uživat će u astronomskoj otpremnini koju je dobio od Bayerna.

Radi se o iznosu od devet milijuna eura! Toliko su Bavarci morali isplatiti Kovaču za prijevremeni otkaz, s obzirom na to da je imao važeći ugovor s trajanjem do 30. lipnja 2021. godine.

Unai Emery i Arsene Wenger (Foto: AFP)

Nakon dvije glatke odbijenice, nasljednik Nike Kovača na klupi Bayerna praktički je poznat

Njegova godišnja plaća iznosila je šest milijuna eura godišnje, a kako je smijenjen nešto manje od dvije godine prije isteka ugovora i uzimajući u obzir činjenicu da je do raskida došlo sporazumno (što ostavlja prostor tome da je Niko nešto i oprostio), njemački mediji došli su do cifre od devet milijuna eura.

Još dok je vodio Bayern, Niko Kovač bio je najplaćeniji hrvatski trener u povijesti nogometa, a ovim iznosom dodatno je povećao svoje bogatstvo, praktički do te mjere da o novcu uopće ne mora razmišljati prilikom ponuda koje će uslijediti za nastavak karijere.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.