Thu. Nov 21st, 2019

ePortals.info

Vaša dnevna doza informacija

KOMŠIĆ OSUDIO IZJAVU SULEJMANA UGLJANINA: “Ne treba slijediti lošu praksu naših susjeda”!

1 min read

Komšić je ocijenio da se ne treba voditi praksom susjeda.

Ne trebamo se voditi praksom naših susjeda i mješati se u unutrašnje stvari drugih država. Relevantno je kako funkcionišu sistemi i države. Neću da radim ono što rade naši susjedi i miješaju se u unutrašnje stvari BiH. Kada ovdje znamo praviti problem u vezi sa miješanjem Hrvatske i diktiranju tempa o izbornom zakonu i uređenju Bosne i Hercegovine ili kad to radi Srbija – onda galamimo, s pravom. Nemojte da mi to isto radimo i dajemo argumentaciju susjedima da i oni kažu – i vi to isto radite”, poručio je Komšić.

Potom je dodao da je ”Srbija zemlja Sulejmana Ugljanina”.

Neću da se petljam u odnose u drugoj državi. Sulejman Ugljanin je državljanin Republike Srbije, tamo je njegova zemlja”, dodao je on.

-Definiranje Sandžaka kao zasebnog teritorijalnog političkog entiteta sa zakonodavnom, izvršnom i sudskom vlašću predstavlja minimum za biološki opstanak i političku egzistenciju bošnjačkog naroda u Sandžaku, izjavio je jučer u Sarajevu Sulejman Ugljanin, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka.

Ugljanin je to poručio na redovnoj sesiji Asocijacije nezavisnih intelekrualaca Krug 99, gdje je kao uvodničar govorio o temi “Autonomija Sandžaka – šta je to i zašto?”.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.