Tue. Oct 22nd, 2019

ePortals.info

Vaša dnevna doza informacija

Barcelona prodaje dvojicu igrača da bi izbjegla probleme sa finansijskim fair-playom

1 min read

Sarajevo, BiH. 13. oktobar 2017: Opći izbori iduće godine u Bosni i Hercegovini će biti održani, a rezultati impelemntirani i tu nema nikakve dileme, poručio je u intervjuu za Anadolu Agency (AA) Šefik Džaferović, zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i potpredsjednik SDA (na fotografiji) ( Denis Zuberi - Anadolu Agency )

Fudbalski klub Barcelona mogla bi se naći u velikom problemu ukoliko ne skupe 124 miliona eura. Prema pisanju ESPN-a španski klub mora da skupi toliko novca od prodaje igrača da ne bi imala probleme sa finansijskim fair-playom.

Ipak čini se kako su u Barceloni pronašli plan kako da skupe taj novac. Odlučili su da prodaju svoja dva igrača za koja misle da im nisu više potrebna, a da bi mogla donijeti toliku svotu novca. U pitanju su Phillipe Coutinho i Ivan Rakitić. Coutinho je već poslat na posudbu u Bayern Munchen, ali nije nemoguće da ga bavarski gigant ne otkupi. Ivan Rakitić je već duži niz godina u Barceloni, ali kako stvari stoje dolaskom De Jonga pao je u drugi plan kod trenera Ernesta Valverdea.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.