Mon. Sep 23rd, 2019

ePortals.info

Vaša dnevna doza informacija

VUČIĆ VAN SEBE, ZORAN MILANOVIĆ VIKAO: “Neće mi se Vučić šetati ovdje u Hrvatskoj, NEĆE!”

2 min read

Kandidat za šefa hrvatske države Zoran Milanović  vikao je usred TV emisije da, ako naslijedi Kolindu Grabar Kitarović, srpski predsjednik neće biti njegov gost. Iz Beograda odgovaraju da mrzi Vučića jer on štiti interese Srbije.

Bivši hrvatski premijer Zoran Milanović poručio je da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić neće šetati “lijepom njihovom” ukoliko on bude novi predsjednik Hrvatske.

Zoran MilanovićZoran Milanović, Foto: Tanjug

Milanović, inače predsjednički kandidat opozicione SDP, kazao je da će, naslijedi li Kolindu Grabar Kitarović (HDZ), sa srpskim vlastima sarađivati tek koliko bude morao.

Predsjednički izbori, uoči kojih Milanović kampanju vodi uz slogan “Predsednik s karakterom”, održaće se krajem godine.

– Taj režim u Beogradu je režim s kojim ću raditi koliko budem morao raditi. Ali neće mi se ovde šetati Vučić po Hrvatskoj. Neće mi biti gost u ovakvim okolnostima. Neće! – vikao je Milanović u emisiji “Nedeljom u dva” na HRT. Nije želio da odgovori šta je preduslov da predsjednik Srbije dođe u Zagreb.

Hrvatska, ZagrebZagreb, Foto: Tanjug

Hrvatska politika, kako za medije ocjenjuje ministar odbrane Aleksandar Vulin, prema Srbiji se vodi kao posljedica nečiste savjesti i dubokih kompleksa.

Zato i nema razlike između vlasti i opozicije kad je u pitanju odnos prema Srbima i Srbiji. Vučić vodi odgovornu politiku očuvanja mira na Balkanu, ali i odbrane interesa Srbije, zato ga u Hrvatskoj toliko i mrze. Milanović je imao priliku da bude poražen kad je pokušavao da naškodi Srbiji i kad je morao da se povuče pred stavovima Vučića. Zato i ne može da sakrije koliko je u njemu zavisti i frustracije – kaže Vulin.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da je nastup Milanovića slika sadašnje Hrvatske:

– Oni se takmiče u mržnji prema Srbiji. Niko ne može da određuje gde će predsednik Srbije ići – kazao je za medije srpski šef diplomatije.

Ivica Dačić

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.