Sun. Aug 25th, 2019

ePortals.info

Vaša dnevna doza informacija

DVA MILIONA ZA RAZVOJ TURIZMA: Milorad Dodik vraća uslugu desničaru Stracheu

1 min read

Vlasti Republike Srpske u aprilu su završile pregovore sa agencijom „Tomas Kuk“ iz Austrije, kojoj je obećan posao od dva miliona maraka za promociju turizma RS.

Prema informacijama Žurnala, taj posao trebalo bi da se realizuje putem Ministarstva trgovine i turizma RS, iako je stvarni ugovarač Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH. Austrijska agencija samo je paravan kako bi se Dodik „odužio“ Slobodarskoj partiji Austrije i njenom bivšem lideru Hajncu Kristijanu Štraheu, koji ga je u vrijeme, dok je bio značajan faktor u austrijskoj vlasti, primio nekoliko puta i lobirao za njega u evropskim krugovima.

Štrahe je „pao“ sredinom maja ove godine, kada je objavljen video snimak na kojem se vidi kako on, zajedno s potpredsjednikom stranke Johanom Gudenusom, navodnoj nećaki ruskog milijardera nudi državne poslove u zamjenu za finansijsku podršku njegovoj partiji. Gudenus je oženjen sa Srpkinjom Tajanom i pretpostavlja se da je upravo preko njega Dodik uspostavio tijesne veze za Štraheom.

„Tomas Kuk“, dakle, nije nikakva ozbiljna agencija za promociju turizma RS vani, već paravan kako bi se Slobodarskoj partiji Austrije otplatili dugovi za promociju Milorada Dodika.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.